ITCB2023 REGULI CONCURS

HOME / REGULI / CONCURS

EVENT DETAILs

City: Bucharest

Location: Bragadiru Palace

Address: Calea Rahovei, 147-153

Date: 20/22 october 2023

Înregistrarea se face după cum urmează:

Artistul sau ajutorul să vină la standul nr 1 Next Level Tattoo in dreapta scenei, tatuatorul sau ajutorul trebuie să cunoască clar categoriile și să inregistreze corect tatuajul în categorie, echipa next level tattoo nu este responsabil de inscriere gresita a tatuajelor. veti primi un biletel cu numarul de concurs.
Clientul cand urca pe scena trebuie sa prezinte numarul de concurs, sa respecte juriul, sa acorde atentie si sa fie sigur ca afiseaza tatuajul catre toti membrii juriului. Numele Artistului trebuie sa fie necunoscut, clientii nu trebuie sa divulge numele salonului sau al artistului, in schimb trebuie sa ofere detalii tehnice. Asta daca juratii pun intrebari.

În timpul concursului, MC-ul va anunța doar numerele de pe biletul primit.(vă rugăm să urmați programul pentru a vă asigura că nu pierdeți apariția pe scenă).
Cu un singur tatuaj, poți participa la o singură categorie, plus best of day. exemplu (best small color si la best of day.).

Juriul va fi unul cu experiență. Respectăm munca de artist important și este important de reținut că ne străduim să obținem anonimatul și imparțialitatea maximă. De asemenea, este important de clarificat faptul că membrii juriului vor evalua tatuajul pe care îl văd pe scenă, adică ceea ce este prezentat în timpul evenimentului și nu întreaga viață creativă a Artistului.

Bucharest Tattoo Convention va avea câteva reguli fundamentale, dar cruciale, pe care ne așteptăm să le respectați:
In primul rand dorim siguranta si igiena, rugam sa curatati bine tatuajele inainte de a fi urcate pe scena, rugam nu lasati clientii cu mainile fara manusi sa-si curete tatuajele. Nu dorim sa vedem servetele pline de limfa in jurul scenei. curatati tatuajul in standul personal. Tatuajul trebuie sa fie curat fara crema sau alt lubrifiant pe el.
Prezentarea unui tatuaj este permisă o singură dată, ceea ce înseamnă că un tatuaj poate participa la o singură categorie plus Best Of Day. Un tatuaj facut vineri participant la black and grey nu va putea participa si duminica la Black and grey.

Tatuajul la categoria „best of day”, trebuie să fie lucrat în ziua respectivă.
Fără tricouri promoționale sau alte indicii de studio/artist în timpul competițiilor. juratii nu ar trebui să aibă informații despre tatuatorii care au creat tatuajele. juratii trebuie sa ramana impartiali, de aeea sunt jurati.
Acțiuni precum aducerea tatuatorului pe scenă în timpul concursului său dintr-un motiv „necunoscut”, îndrumarea sau direcționarea clientului către scenă în timp ce curăța tatuajul de către artist, tatuaje care nu se potrivește cu categoria în care sunt înscriși (mărim, stil, etc. .), atitudine arogantă față de jurati/organizator sau alți participanți, un client care nu se prezintă după al treilea apel, sau starea vizibilă inadecvată a clientului va duce la „DESCALIFICARE”.

Tatuajele neterminate vor fi jurizate prost. Pentru a evita această problemă, sfătuim artiștii să-și evalueze în mod corespunzător timpul disponibil și capacități individuale de creație și execuție.
Evaluările vor fi acordate pe baza criteriilor principale ale arborelui artistic.

Punctaj de la 1 minim, la 10 maxim, se va tine cont de:

» Impact inițial - (Luarea în considerare a impactului inițial asupra observatorului, poziționarea pe corp, integrarea corectă a tatuajului cu curbele și mărimea corpului.)
» Creativitate/Originalitate - (Evaluarea ideii, originalitatea, combinarea cu alte tatuaje).
» Execuție - (Factorii luați în considerare includ com elementului, execuția detaliilor indiferent de mărime, luminozitate și curățenia plasării culorilor, sau negru/gri, palete de culori și selecție de culori, volum, contrast, dacă designul sau cere, calitatea tehnicii de execuție.
» Lucrările Juratilor nu vor participa la concurs. Juratii nu au voie să-și evalueze propriile lucrări. În cazul în care lucrările arbitrilor sunt înscrise în concurs, acestea vor fi doar în scop de prezentare.
» Decizia judecătorilor, dar aceștia își rezervă dreptul de a revoca un premiu la discreția lor.
» Organizatorii nu au nicio influență asupra aprecierii arbitrilor.

Daca un concurent se arata nemultumit de locul castigat, este dovada clara de lipsa de respect pentru juriu si organizator, iar acesta poate fi descalificat si premiul va fi inmanat catre urmatorul concurent. ( Castigatorul nemultumit al locului 2 va fi descalificat iar locul 3 intra in posesia locului 2, iar locul,4 intra in posesia locului 3.)

INFORMATII CATEGORII

La categoria HEALD intra toate tatuajele care doriti sa le prezentati si sunt facute in salon.
Unde NU se mentioneaza Healed, intra in concurs doar tatuajele facute in cadrul expozitiei.
Tatuajele intrate in concurs pot fi prezentate doar daca artistul este inscris in conventie.
1 tatuaj poate participa doar la o singura categorie si daca este facut intr-o singura zi la best od day din ziua respectiva.

Categoriile sunt împărțite în următoarea ordine:

VINERI:

» BEST COLOR healed : locurile 1-2-3
tatuaje color indiferent de marime.
» BEST BLACK & GREY healed locurile 1-2-3
Tatuaje alb negru vindecate indiferent de marime.
» BEST SMALL BLACK & GREY Locurile 1-2-3
Tatuaje care nu contin ici o culoare si care care sunt maxim jumatate de fata de antebrat.
» BEST SMALL COLOR locurile 1-2-3
Tatuaje care contin mai mult de 1 culoare (exemplu negru cu rosu) si care care sunt maxim jumatate de fata de antebrat.
» BEST OF TRIBAL / BLACK WORK Locurile:1-2-3
Tatuaje tribale, zone mari de negru, litere mari etc.
» BEST OF DAY : Locurile 1-2-3
Tatuajele din această categorie trebuie să fie începute și finalizate vineri de către participanții (inclusiv daca sunt colaborările începute și finalizate vineri) la conventie, câștigătorul locului 1, va participa la categoria Best Of Show

SÂMBĂTĂ:

» BEST NEW SCHOOL : Locurile 1-2-3
Tatuaje cu contururi groase, culori vii si reprezentari exagerate ale subiectului cu influente din old school.
» BEST AVANT-GARDE :Locurile 1-2-3
( idei noi si neobijnuite, sau expirementale)
» BEST ORIENTAL: Locurile 1-2-3
Culoare sau negru, dragoni, pești, samurai etc. fără limită de dimensiune.
» BEST BLACK & GREY : Locurile 1-2-3
tatuaje fara culoare indiferent de marime.
» BEST OF SKULLS Locurile 1-2-3 -Special Trophy By Zhushi.
la aceasta categorie pot participa tatuaje care contin CRANII si sunt facute la salon( vindecate) cat si cele fresh, facute in cadrul expozitiei, aici maestrul Zhushi se va face parte din membrii juriului.
» BEST OF 2 DAYS - (single artist) Locurile 1-2-3
Tatuaje indiferent de culoare, alt negru, alb negru opaque sau full color. care au fost incepute vineri si sunt terminate sambata, si fara limita de marime, castigatorul locului 1 la acesta categorie intra in concursul de duminica Best Of Show!
» BEST OF DAY :Locurile 1-2-3
Tatuajele din această categorie trebuie să fie începute și finalizate sâmbătă de către participanții (inclusiv daca sunt colaborările începute și finalizate sâmbătă) la expoziție, câștigătorul locului 1, va participa la categoria Best Of Show.

DUMINICĂ:

» BEST OF BLACK & GREY 1/3
Tatuaje indiferent de marime care nu contin culoare.
» BEST COLOR 1/3
Tatuaje indiferent de marime care contin cel putin o culoare,
» BEST COLABORATION 1/2
Tatuaje modele diverse , indiferent de culoare, alb negru/opaque/full coloor, facut de cel putin 2 artisti minim 1 zi de lucru.
» BEST OF DAY - Locurile 1-2-3
In această categorie tatuajele trebuiesc începute și finalizate duminică de către participanții (inclusiv colaborările începute și finalizate duminică) la expoziție, câștigătorul locului 1 va participa la categoria „Best of Show”
» BEST OF SHOW 1 Loc Trofeu creat special de master Zushi
5. „Colaborare” - tatuaje, realizate de mai mult de 1 artist, începute și terminate în timpul evenimentului; tatuajele de acest fel concurează doar în această categorie.
7. „BEST OF SHOW” - La această categorie participă locurile 1 din categoriile best of day ( friday, Saturday, Sunday) plus locul 1 best of 2 days.

Câștigătorul la categoria „Best of Show ” pe langa premiile de pe scena care sunt in valoare de peste 3000Euro, are stadul gratuit in conventia de la Bucuresti din 2024 , stand gratuit in cadrul la Bulgaria Tattoo Expo 2024, (2/3 noiembrie)/ si in All Stars Tattoo Convention 2024 Miami U.S.

Incredible venue, Amazing guest stars, Best Romanian traditional food, Contest and prizes

Join us at ITCB2023